Regel 28, ospelbar boll i Bunker

Här snackar vi golfregler...
Användarvisningsbild
Sandstream
Inlägg: 2025
Blev medlem: 22 jun 2014, 17:53
Ort: Bro-Hof

22 jun 2017, 21:30

Linusg skrev:Jo men om jag dömer den ospelbar och spelar en ny så får jag ju inte när jag kommer fram "oj den här ser ju spelbar ut, jag kör på den istället" utan dömer jag ut den så är den borta helt enkelt..

Glad midsommar på er =)
För att förtydliga kan en spelare aldrig "döma ut" en boll. Det man kan göra är att sätta en ny boll i spel och då är den tidigare bollen inte längre i spel.

Klassikern är när någon slår en provisorisk boll, letar efter den första och efter en stund säger "Jag dömmer ut den och kör på min provisoriska" och på vägen därifrån hittar sin boll. Då är det bara att spela på den första bollen om det gått mindre än 5 minuter oavsett vad man sagt.
stevvee
Inlägg: 1172
Blev medlem: 17 aug 2016, 08:12

22 jun 2017, 22:43

Sandstream skrev:
stevvee skrev:Kommer in med en ny fråga !!!
Om ens boll ligger på fairway och när man kommer fram till bollen skulle den ha blivit uppeggad utav någon utomstående (vet inte varför det skulle hända men ändå)
Får man spela en som den ligger då eller lyfter man upp den och droppar ?
Uppeggad boll på fairway = du slog för nära gruppen framför!
Det fick jag lära mig tidigt :)

Vet inte exakt vad regelboken säger men troligast är att du får placera bollen så nära som möjligt utan att rengöra den.
Jasså du har blivit drabbad utav det. Hörde nämligen en historia förra helgen angående en spelare som blivit drabbad av just detta på tävling och fick ok att slå bollen från pegg och blev fördel för spelaren då det var par 5.


Skickat från min iPhone med Tapatalk
Driver: Callaway XR16
FW3 : Callaway XR16
Järn: Titliest AP2 718 4-P
Utility : Titleist T-MB 3
Wedgar: Titleist SM 7 50,54,60
Putter: Scotty Cameron newport 2,5
Boll: Titleist Prov1

Instagram : lord_stevvee , Stefanzgolf ihop med StefanL
MaxP
Inlägg: 3826
Blev medlem: 11 maj 2014, 22:05

23 jun 2017, 04:29

stevvee skrev:
Sandstream skrev:
stevvee skrev:Kommer in med en ny fråga !!!
Om ens boll ligger på fairway och när man kommer fram till bollen skulle den ha blivit uppeggad utav någon utomstående (vet inte varför det skulle hända men ändå)
Får man spela en som den ligger då eller lyfter man upp den och droppar ?
Uppeggad boll på fairway = du slog för nära gruppen framför!
Det fick jag lära mig tidigt :)

Vet inte exakt vad regelboken säger men troligast är att du får placera bollen så nära som möjligt utan att rengöra den.
Jasså du har blivit drabbad utav det. Hörde nämligen en historia förra helgen angående en spelare som blivit drabbad av just detta på tävling och fick ok att slå bollen från pegg och blev fördel för spelaren då det var par 5.


Skickat från min iPhone med Tapatalk
Bra exempel på det jag och Johan pratade om i podden. Att slå en boll som någon peggat för att dur för nära är helknasigt.

18-1 eller 18-4 gäller i det fallet och som Sandstream skriver är det återplacering så nära punkten du tror bollen legat på som möjligt.


Skickat från min iPhone med Tapatalk
Skriv svar