Intervju Pelle Edberg - Challengetourproffs

Nyheter från golfvärlden, intervjuer med proffs och mycket mer...

Intervju Pelle Edberg - Challengetourproffs

av JohanAdministratör » 10 jul 2014, 09:43

Pelle är född 1979 och har spelat golf i stort sett hela sitt liv. Hans familj har ägt Hooks Herrgård i flera generationer och Pelle och hans bröder har vuxit upp på golfbanan. Han började sin proffskarriär 1997 och lyckades 2005 kvala in till Europatouren. Sedan dess har han hållit till på både Europatouren och Challengetouren.

I år har han startat 12 tävlingar och klarat sju kvalgränser. Han har två stycken fjärdeplatser i bagaget som bästa resultat den här säsongen och idag slår han ut i Slovakia Challenge på Penati Golf resort i Slovakien.


PelleEdbergText.jpg
PelleEdbergText.jpg (121.67 KiB) Visad 1943 gånger


Följ Peller på:

Twitter - https://twitter.com/PelleEdberg
Instagram - http://instagram.com/birdiepelle
Hemsida - http://www.pelleedberg.com/

Jag fick tag på Pelle för ett tag sedan när han lirade den första Europatourtävlingen för säsongen på Madeira. En tävling som senare avbröts av både regn och ett tragiskt dödsfall.

Det här är Europatourens första stopp i Europa den här säsongen. Du har spelat på Nordea Tour (Black Mountain Invitational by Nordea 4:a), Challenge Tour (Challenge de Catalunya 47:a) och nu Europatouren den här säsongen, på vilken tour kommer vi hitta dig egentligen?
- Jag kommer lira fullt ut på Challenge Tour i år. Nån Europatourtävling kan de bli dock.


Madeira Islands Open – en tävling som nu blivit väldigt uppskjuten på grund av dimma och dåligt väder. Hur gör ni för att hålla fokus uppe under uppehållen?
- De blir en del kortspel, nån form av bollsport om de går om det är ett längre uppehåll. Mobilerna går väldigt varma också.


De som följer dig på Twitter eller Instagram har kunnat se att du lirat åtminstone en biljardmatch under regnuppehållet. Hur är stämningen bland er svenskar ute på touren, nu är ni ju 20 stycken på Madeira, håller ni ihop och hänger som ett ”svenskt lag” eller är det mycket var och en för sig?
- Svenskarna har väldigt bra sammanhållning. Ofta bor man två o två men ibland kliver vi in på en lägenhet. Skönt o slippa gå på restaurang emellanåt, om du förstår vad jag menar.


Förekommer det att ni har några interna tävlingar bland svenskarna, typ tvätta varandras klubbor eller 10 kronor slaget?
- Interna bett förekommer hela tiden, om allt. Roligaste o bästa som finns.

Tack Pelle för att du tog dig tiden att svara på lite korta frågor. Lycka till med fortsättningen av säsongen!
8 FRIBILJETTER att provspela Fantasy golf för hos Fsport.net <--- PROVSPELA
10% RABATTOut-of-Bounds.se med koden 10SGF17 <--- KÖP BOLLAR
10% RABATTSandflo Golf med koden "go low with Sandflo" <--- KÖP PUTTER
Användarvisningsbild
Site Admin
 
Inlägg: 2945
Blev medlem: 02 maj 2014, 13:05

Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst