Intervju med Carin Koch - Kapten Solheim Cup

Nyheter från golfvärlden, intervjuer med proffs och mycket mer...

Intervju med Carin Koch - Kapten Solheim Cup

av JohanAdministratör » 09 feb 2015, 11:11

Carin Koch från Kungälv är en av Sveriges mest framgångsrika golfare genom tiderna.
Hon har varit proffs sedan 1992 då hon även blev utsedd till ”Rookie of the year” på LET.

Sedan dess har hon fyllt prisskåpet rätt rejält. Eller vad sägs om sex vinster på svenska Telia Tour, en vinst på LET, vinst av TSN Ladies World Cup Golf, två vinster på LPGA Touren, fem topp tio-placeringar i majors, två vinster av Solheim Cup och nu utsedd till kapten för Solheim Cup 2015.

Vi på Svensktgolfforum är nyfikna på att höra hur hon förbereder sig inför Solheim Cup och vad Carin tror om svensk golfs framtid.


Bild

SGF: Det har nästan passerat 10 månader sedan du utnämndes officiellt till kapten för det Europeiska laget i Solheim Cup. Hur har den tiden spenderats?
Är det mycket scouting av spelare för att ge ut rätt wild cards, eller arbetar man med att detaljstudera banan för att hitta rätt spelartyper, eller något helt annat?


CK: Det är båda delarna och mycket annat. Det är mer administrativt jobb än vanligt, intervjuer som denna, beslut om olika saker som gäller; laget, veckan i Tyskland och banan.
Förra året blev det några resor till Tyskland just för att titta närmare på banan. Fanny Sunesson är min ”strategiska rådgivare” och hon har varit till mycket bra hjälp med detta. I år blir det resor dels för att marknadsföra tävlingen och för att träffa spelare och följa deras spel.


SGF: Du har själv representerat Europa fyra gånger med ett fantastiskt resultat, 10 segrar, tre oavgjorda och enbart tre förluster. Behöver man som golfare några speciella egenskaper för att spela och vinna just matchspel som utmärker sig jämfört med vanligt spel?

CK: Bra kvalitéer i matchspel är om man gör många birdies och är en bra puttare. Många höjer sitt spel under Solheim Cup, vilket gör att tävlingen har mycket hög kvalitet.


SGF: Just matchspel är något jag tycker vi spelar alldeles för lite i Sverige. Det känns som det finns en mycket större matchspelskultur och bettingkultur i USA. Så fort det nämns ordet ”bet” eller match på en sällskapsrunda kan stämningen bli avsevärt sämre. Hur är din syn på matchspelskulturen om man jämför USA och Sverige?

CK: Håller med om att matchspel är roligt och borde spelas mer!


SGF: Du är den femte svenska kaptenen i Solheim Cup vilket är helt fantastiskt. Att vi från Sverige med vår korta säsong och en begränsad skara golfare har lyckats få fram så många duktiga golfare. Men jag är orolig inför framtiden, golfen har blivit mindre populär och risken är stor att det inte blir fler svenska kaptener.

Har du några tankar kring hur vi ska få upp populariteten bland svenskar att golfa igen?


CK: Nu har ju golfen slutat gå neråt och till och med gått lite uppåt igen. Många klubbar har ändrat regler, gjort nya medlemskap där man inte behöver betala inträde et cetera. Jag tror att fler ändringar behövs så att nya golfare känner sig bekväma och hittar andra att spela med. Detta är speciellt viktigt för damer och juniorer har forskning visat. Juniorerna är ju viktigast så att framtiden säkras!


SGF: Tack så mycket för att du tog dig tid! Vi avslutar med att fråga vad som står härnäst på ditt schema?

CK: Köra sonen till ishallen. Sedan gymmet och kanske några bollar i simulatorn.
Vad gäller Solheim Cup så åker jag på besök till sponsorn Ecco nästa vecka i Danmark och gör en fotografering för PING som är en av de två globala sponsorerna tillsammans med Rolex. Måste också välja färg på bälten och kepsar till spelarna och lite annat smått o gott…

Golfing Worlds intervju med Carin

8 FRIBILJETTER att provspela Fantasy golf för hos Fsport.net <--- PROVSPELA
10% RABATTOut-of-Bounds.se med koden 10SGF17 <--- KÖP BOLLAR
10% RABATTSandflo Golf med koden "go low with Sandflo" <--- KÖP PUTTER
Användarvisningsbild
Site Admin
 
Inlägg: 2945
Blev medlem: 02 maj 2014, 13:05

Re: Intervju med Carin Koch - Kapten Solheim Cup

av MaxP » 10 feb 2015, 05:28

Ytterligare en mycket bra och intressant intervju, uppskattas.
 
Inlägg: 3689
Blev medlem: 11 maj 2014, 22:05

Re: Intervju med Carin Koch - Kapten Solheim Cup

av Wolfsheim » 10 feb 2015, 12:47

Thumbs up :)
Instagram kewinsfoto
Hemmaklubb Albatross Gk
Användarvisningsbild
 
Inlägg: 852
Blev medlem: 14 maj 2014, 17:51


Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst