Ny Putter

Här snackar vi ny och gammal utrustning...
MaxP
Inlägg: 4109
Blev medlem: 11 maj 2014, 22:05

13 dec 2016, 17:32

långryggen skrev:
Henrik Engvall skrev:Spelar ingen roll om du kommer inifrån eller utifrån. Dit klubhuvudet pekar när du träffar bollen, dit kommer bollen gå.
Om vi bortser från att man givetvis måste läsa putten rätt så är det alltså krasst så att det gäller "helt enkelt" att starta bollen rätt (på den tänkta linjen) och ha rätt hastighet alltså?
I stora drag är det så.
Jag utvärderar puttning utifrån 5 olika delar - felar någon av dem så är risken att bollen skulle trilla i relativt liten.
Tillräckligt med break, rätt sida, siktlinje, startlinje och hastighet. Har du kontroll på de fem delarna är du en duktig puttare.
Har du inte koll på dem så är det där du bör börja, en anpassad putter kan självklart hjälpa men bara så mycket.
Användarvisningsbild
johanskold
Inlägg: 173
Blev medlem: 08 feb 2016, 18:05

19 dec 2016, 14:10

långryggen skrev:
johanskold skrev:Jag har nu gjort en sådan där SAM Puttlab-analys. Det var faktiskt väldigt givande. Brukar kosta runt 400 spänn att göra och kan vara väl värt pengarna. För att svara på frågan ovan, så är en puttanalys i högre utsträckning en lektion än med järnklubborna. Om man inte redan startar och rullar bollen rätt vill säga.

Är puttrörelsen rakt bak, rak fram, så ska man ha en Face balanced putter. Jag puttar crosshanded och har den rörelsen. Jag har testat lite Odyssey Works Versa #7 och Scotty Cameron Futura X, så troligen landar jag på någon av dem (får se vad jultomten kommer med). Har puttat med Ping Anser-liknande huvuden hela mitt liv, så det bytet hade aldrig skett utan en analys :D
Får jag fråga VAR? För med tanke på täby GK gissar jag att det kan ha varit i stockholmregionen?
JohanAdmininstratör hade något ställe som kostade 400. Men det var i Stockholm. Tror att var femte pro som har en Trackman har en Sam Puttlab också, men det är bara vad jag tror :lol:
Hemmaklubb: Täby GK
Twitter: http://www.twitter.com/johanskold

Kolla på veckoaktuella golftalkshowen Tee Party som jag leder http://teeparty.se!
Och följ Tee Party på Instagram:http://www.instagram.com/teeparty.se
kozygin
Inlägg: 2
Blev medlem: 08 jul 2017, 08:45

05 mar 2018, 15:00

Tjena, har ni koll på om någon i Västra Götalands trakten har Sam Puttlab och erbjuder Putt lab analyser?
Är mkt intresserad men det blir för långt att åka till stockholm.
Skriv svar