Vision54

Här snackar vi träning och övningar...
Användarvisningsbild
JohanAdministratör
Site Admin
Inlägg: 3676
Blev medlem: 02 maj 2014, 13:05

13 sep 2018, 14:20

Tidigare i somras deltog jag i en Vision54 workshop på Stockholms GK. Min rapport från den dagen löd som nedan...(viewtopic.php?p=26793#p26793)

Nu skulle jag vilja puffa för nya workshops som Petra och Mikael arrangerar, dels nu på söndag den 16 sept och sedan den 29 september. Det är årets två sista workshops utomhus. Jag kan varmt rekommendera alla att gå oavsett nivå på spel. Varje workshop kostar 800kr men du som forumit får 10% rabatt om du anger forumet när du bokar.

Anmäl dig till
petramikael54@gmail.com
Sms 076-8549242

Tid och plats:
Stockholms GK
söndag 16 september kl. 10.00-12.45
lördag 29 september kl. 10.00-12.45

Info & upplägg:
Lär dig bli en jämnare, gladare och bättre golfare!
VISION54 tror på att sving tekniken behöver kompletteras med
Playing Skills för att du ska spela din bästa golf på banan. I
workshopen får du verktyg för att coacha dig själv på bästa
möjliga sätt när du spelar på banan. Enkla saker som
medvetenhet om balans och spänning kan snabbt ta ditt spel till
en helt ny nivå.
  • Teori + praktiska övningar på rangen.
  • Range bollar ingår.
  • Pris 800 SEK -10%
  • Antal deltagare: 12 st


Min rapport/recension från dagen då jag deltog.
Rapport från en extremt lärorik dag på Stockholms GK med Vision54. Lång läsning.

Bakgrund.
I slutet på 2017 upptäckte jag boken Be a player av Pia Nilsson och Lynn Marriot. Boken var en enorm aha-upplevelse för mig. Jag hade aldrig tidigare läst en golfbok som på ett så bra sätt tog upp, diskuterade och förklarade allt annat än teknik inom golf. Istället så handlar boken om hur du får ut ditt max, hur du med mentala grepp om din golf kan prestera bättre golf och vara gladare på banan. I fokus ligger i grunden balans, tempo och spänningar sedan plussar du på känslor och intryck, för att avsluta med neutrala eller positiva tankar. Kort beskrivit, mycket kort.

Nutid.
Av en slump för ett tag sedan sprang jag på att det fanns ett litet gäng, Petra, Micke och Per här i Stockholm som hade varit och utbildat sig hos Pia och Lynn i Scottsdale och att de höll i workshops och seminarier om Vision54. Det här behövde jag självklart testa på. Sagt och gjort.

Dagen med Vision54 på Stockholms GK
Igår var jag på en heldagsworkshop på Stockholms GK. Det började med en teoridel där vi gick igenom bakgrunden till VIsion54 och några teoretiska delar kring vad vi skulle pröva på under dagen. Efter det följde ett mycket udda rangepass som började med att värma upp både kropp och hjärna med lite koordinationsövningar.

Balance, Tempo & Tension
Sedan började utmaningarna, som att slå bollar med fötterna ihop, på ett ben, blundandes, med bara en arm i taget och på balanskuddar. Balans var i fokus. Sedan skulle vi testa på tempo-övningar som att slå en full sving men med 80%, 50% och 20% fart, till och med försöka thai-chi som innebär slowmotion svingar.

Play box och think box.
Till sist tränade vi på att dela upp slaget i think box och play box. I think box tar du beslut om vilket slag du ska slå, du tar din övningssving för att hitta rätt känsla och du hittar en extra känsla eller målbild som du ska ta med in i slaget. Det kan vara att du ska slå slaget med 80% sving, eller att du ska ha jämt grepptryck på 75 genom hela svingen eller till och med se en extra stor flagga som du slår mot.

Sedan går du in till slaget och håller den känslan vid liv och tar ditt slag direkt med den känslan igenom hela slaget. Inte en tanke på teknik ska få finnas i playbox. Det här är själva hemligheten till att bli komfortabel i dina slag och det här ska du ta med till banan. Rangepass var riktigt roligt även fast det var så udda. Jag som har slagit 10.000 bollar på rangen tyckte att det här kändes nytt, och helt annorlunda än vad jag annars har gjort i mitt liv. Det är definitivt mitt framtida sätt att värma upp och träna på. Jag hoppas fler upptäcker det också.

Test på banan.
Sedan testade vi att använda olika tekniker på banan, som att spela ett hål med fötterna ihop, ett hål med olika svingtempo, ett hål med olika grepptryck, ett hål med att lyssna på omgivningen och så vidare.
Jag märkte att jag reagerade väldigt positivt på en del sätt att känna och negativt på andra. Så det gäller att testa många olika och hitta sina egna specialiteter. Sedan sorterar du dina positiva sätt under My54 och dina negativa under Not54. Överlag gick spelet väldigt bra vilket var smärre chockerande. T.ex som att kunna göra par på hål 1 där drive och picth slogs med fötterna ihop. Jag har ju inte fairwayträff och greenträff särskilt ofta så det var ju fantastiskt att klara av det. Sedan satt tvåputten trots att jag puttade på ett ben! Wow asså. Klara man av par på det sättet ska man ju klara av det med normal stans.


My54 & Not54.
Några exempel som verkade funka för mig och blir i min My54:

Slå fulla slag med känslan av ett mjukt grepptryck.
Slå fulla slag med känslan av att bara svinga 80%.
Slå wedgar och chippar med känslan av att fötterna är i kontakt med marken.
Slå puttar med känslan av att hålla finishen tills bollen har slutat rulla.

Det som gick in i min Not54:

Lyssna på omgivningen när jag slår.
Känna tummarna mot greppet vid puttning.
Slå puttar med långsamt tempo.


Memory box.
En viktig del av spelet var också att lagra dina slag i en så kallad memory box, och det får vara neutral eller positiv. Så du får aldrig lagra negativa tankar där. Så om du hookar out ska du tänka den bollen gick höger och sedan avsluta med något från slaget som ändå var positivt. T.ex att du genomförde din process eller att du faktiskt kände marken igenom hela slaget.

Vi avslutade med lite övningar på puttinggreen, som gjordes för att hitta flow och lätthet i spelet.

Summering.
En riktigt lärorik dag med engagerade och duktiga coacher i Petra och Micke. Jag rekommenderar alla som vill bli bättre o golf att gå deras Vision54-kurs.
Jag längtar ut efter att få börja applicera mina nya kunskaper på banan.
e-Fredde
Inlägg: 97
Blev medlem: 14 apr 2018, 19:46

13 sep 2018, 19:21

Mycket bra deal för oss medlemmar på forumet!
Användarvisningsbild
JohanAdministratör
Site Admin
Inlägg: 3676
Blev medlem: 02 maj 2014, 13:05

14 sep 2018, 08:35

Här är en länk till Petra och Mikaels sajt, https://www.backontee.se/
Skriv svar