Las Colinas + Mar Menor

Recensera eller fråga om tips...
Användarvisningsbild
Järn7
Inlägg: 129
Blev medlem: 15 dec 2016, 09:57

25 jan 2018, 09:19

Var under nyårshelgen i området Mar Menor och spelade 5 av 6 golfbanor i paket "jack Nicholson-banor", samt åkte iväg och spelade den omtalande Las Colinas.

Golfbanorna går ju i vinterdvala då det är bermudagräs överallt och därmed blir det hårt och studsigt, samt olika nyanser av gult. Några banor hade sått i annat gräs på tee, samt att vitgröen etablerades sig på greenerna. Sammanfattningsvis får man ändå lystmätet att spela golf tillgodosett. Banorna är väldesignade, även om designen blir lite enformig. På några ställen är det dock lite väl tight mellan bana och husen runt om och på något ställe hade hålen kortats ned då allt för många bollar slogs in bland husen. Greenerna var lagom hårda och stimpen bedömdes till så där 9-11. Vi bodde på Mar Menor, som var huvudbasen. De hade en bra range, men tråkig/ointressanta putt och chippinggreen. Utanför golfområdena är det ganska trist landskap som består är jordbruk, mindre byar och en massa vägar. Det ser faktiskt ganska sjavigt ut.

Las Colinas som har hyllats, låg i ett mer intressant landskap och allt som byggts var ju mycket modernare. Golfbanan var modern och väl designad, men saknade det lilla extra. Tycker att man byggt banan lite trångt, vilket innebär en hel del skyddsbunkrar mellan hål mot hus, mot vägar, samt att den var mycket lång att gå, samt kuperad. För banan inte skulle se så torr ut hade man målat fairway, vilket måste jag känns lite B. Greenerna var sådda med någon sorts krypven, vilka var snabba, blöta och hoppiga- det fanns inget djup i rotsystemet. 80 Euro tycker jag var lite mycket, men klubbhuset var fint och det var inte speciellt dyrt för en club sandwich och lite dricka.

Jämfört hur vädret är i Sverige och man ändå fick spela lite golf, så var det värt alla kostnader. Vädret var torrt och soligt. 18-23 grader på em. Väldigt kylig morgon. En dag blåste väldigt mycket, vilket gjorde allt svårspelat.