Djursholms GK

Recensera eller fråga om tips...
e-Fredde
Inlägg: 71
Blev medlem: 14 apr 2018, 19:46

08 jun 2018, 14:22

Spelade här i måndags eftermiddag och det var en trevlig upplevelse, även om spelet var lite sämre under första nio och betydligt bättre under andra nio.

Greenfee på 600kr (ord borde vara 650 enligt vad det stor) kändes dock inte helt ok med tanke på att greenerna var både hårt dressade och även nyligen luftade. Dock måste jag säga det märktes att dom visste vad dom gjorde för jag kan inte påstå att detta påverkade puttningen något som annars är mycket vanligt.

Greenerna har alltså inte alls kommit till sin rätta än, dock om är det nästan värt att åka dit bara för att uppleva den fantastiska puttinggreen som dom har, helt klart den absolut bästa (gräsmässigt) puttinggreen som jag någonsin varit på! :)

Det som blev lite slående för mig var hur mycket trafik som märktes när man spelade. Pendeltåg som körde, bilar som åkte på vägar och människor som sprang på stigar i nära anslutning till golfbanan. Detta var för mig mycket märkligt då jag spelar uppe i västerbotten och där är det sällan vägar eller andra människor än golfare finns i närheten :)

Jag tror Djursholm är en sådan bana man ska spela när det är högsäsong för att få ut det mesta (vid greenfeespel), då tror jag det är en riktigt fin bana som skulle stå sig bra i jämförelse med andra banor omkring Stockholm.

Men tänker jag på att greenfeen var dubbelt så dyr som den var på Ombergs (300kr då jag även bodde där) så kom Djursholm inte upp i samma standard.