Schloss Lüdersburg, Hamburg

Recensera eller fråga om tips...
Våfflan
Inlägg: 1
Blev medlem: 10 feb 2017, 11:58

14 maj 2019, 21:40

Spenderade ett par dagar i anslutning till valborg på denna pärla. Återfinns ca 1 timme med bil från Hamburg. För den som undrar är det ca 12 timmars restid från Dalarna om man åker bil. Anledningen till att jag vet detta är att resan gick av stapeln under SAS-strejken så under ett svagt ögonblick funderare vi på att bila ned. Men tack och lov gick planet som det skulle.

Anläggningen har två 18håls banor (Lake Course & Old course) och ligger i den pittoreska byn Lüdersburg. Vi hann med fem rundor på tre dagar och resan var väl värd pengen. Ca 8k per person med flyg, transfer, boende med halvpension och fem vändor golf.

https://www.schloss-luedersburg.de/en/

Lakes course
Som namnet avslöjar är det en hel del vatten. Linkskaraktär med rolig variation på hålen. Rätt tuff start där hål 2-4 får en att bekänna färg. #2 en par5 på 500 meter, #3 par3 på ca 190 meter och #4 en par4 på drygt 420 meter. För att krydda det hela var det motvind hål 2 & 4 vilket inte gjorde hålen direkt lättare att bemästra. Avslutningen är tuff med mycket vatten oerhört välplanerade och som uppenbarligen hade vad som kan beskrivas som en magisk attraktionskraft att locka till sig bollar. Kan rekommendera att ha åtminstone två nävar bollar i bagen när rundan startas..

Old course
Park/skogsbana med minst lika mycket vatten som sitt syskon. Banan ställer rätt höga krav på spelstrategi pga hinder och layout. Var väldigt sällan som det bara var att skicka ut en drive/spoon utan det kunde vara par5 där man fick mysa ut ett järn och hoppas att man åtminstone har en parputt. Har man ordentlig längd och rikt på driver kan man dock ta en del av hindren ur spel. Men då det var första rundorna för säsongen och min bollträff fortfarande var i vinterdvala fick jag slita för att få någon form av respektabel score.

Anläggningen
U helhet var mycket bra, i topp av vad jag spelat. Restaurang med mycket hög kvalitet på maten och ändå sköna priser. Om man gillar sparris är restaurangen i klubbhuset ett måste då de hade en särskild lunchmeny med bara sparrisrätter. Att ölen typ kostar hälften gentemot hemma skadar ju inte heller.

Goda träningsmöjligheter. Rangen rätt kort (ca 220 meter) vilket gjorde att man mest kunde träna järnslag. Men min horribla bollträff möjliggjorde även slag med träklubborna på rangen.. Tre puttingområden och ytterligare två områden för bunkerslag och pitch/chipp.

Betyg/Omdöme
Personligen anser jag Lakes course sätta mer krav på spelaren varför jag tycker att denna är bäst. Banstatusen var bra på bägge banorna, skulle gissa att den ligger 1-1½ månad före hemmabanan (Falun-Borlänge GK) när det kommer till kvalitet och grönska. Ingen jättekoll hur banorna i södra Sverige ser ut i dagsläget men en amatörmässig gissning är att Schloss Lüdersburg kanske är någon vecka före. Rekommenderar banan varmt.
_
Lägger mer pengar på min golfoutfit än vad jag egentligen borde göra.

WITB
Fw3 Cobra F8
Fw5 Cobra F8
Hy 2-3 Cobra f7
4-pw Taylor Made Psi
Wedgar Cleveland rtx 3(50, 56, 60)
Putter Ping g Sigma tyne
Boll callaway Chrome soft
Användarvisningsbild
JohanAdministratör
Site Admin
Inlägg: 3676
Blev medlem: 02 maj 2014, 13:05

20 maj 2019, 08:13

Stort tack för recensionen!
Skriv svar