Outside-in...

Här snackar vi allmänt om golf...
Mikael316
Inlägg: 1299
Blev medlem: 23 jul 2015, 11:22
Ort: Eskilstuna

MaxP skrev:
Niklas skrev:https://www.youtube.com/watch?v=f9_urk-BOlc

Denna video är mycket bättre än min förklaring. Ok, kan nog glömma det jag sa med svingplan, men det jag menade är precis det som beskrivs i videon. Brantare baksving, för att sedan ha flackare nersving. Om jag tänker en enorm ögla, så får jag det lite bättre. Måste tänka i överdrifter för att någon ska hända har jag märkt.
Helt rätt - majoriteten av proffsen flackar av skaftet på väg ner mot bollen. Du är inte ensam om att behöva överdrifter Jim Furyk-övningen som jag säger är ett av de bästa sätten att lära sig svinga inifrån.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Jag brukar köra som en ögla för att få till draw eller fade. Så överdriver starten tvärtemot hur den ska komma till bollen
Driver Wilson Staff D200
Fairwaywood Adams XTD ti
Järn Wilson Staff FG Tour v2 4-pw, Callaway Apex Utility J2
Wedgar Wilson Staff Fg Tour 52-56-60
Putter Odyssey #7 Versa

https://magolfblogg.wordpress.com/
Niklas
Inlägg: 1096
Blev medlem: 15 aug 2016, 11:30

Får till en mycket bättre bollträff när jag väl gör rätt på detta sätt och bollen går nog 10-15 % längre med järnen nu och draw. Men måste nog slå ett par tusen bollar till för att få detta att fastna.

Drivern är dock ett eget kapitel. När jag gör rätt på detta sätt får jag väldigt låg launch angle (5-8 grader) men det blir rakt (ungefär 180 meter på range) och när jag försöker öka den (till 14 grader) så kommer slicen tillbaka. Jag förstår teoretiskt varför det blir så, men det betyder inte att kroppen förstår det. Har aldrig lyckats kombinera de båda (inifrån och ut med rätt launch angle) och man blir ju nyfiken på hur mycket längre bollarna skulle kunna gå. Blir nog lektioner väldigt snart ändå....
Hcp: ~12
Skriv svar