En customfitters vardag och tankar om utrustning

Dela med dig av din träning, ditt spel och golfliv! Kalla det blogg eller dagbok, du bestämmer!
Duffed'
Inlägg: 5
Blev medlem: 31 okt 2016, 12:43
Ort: Göteborg

15 okt 2018, 09:20

JohanAdministratör skrev:
Sandstream skrev:
JohanAdministratör skrev:
15 sep 2018, 09:56
Igår tog jag mig tiden att nöta i bunkern med min nya SM7 60 graders wedge med D-grind.

Jag har upplevt det som om att jag inte kan öppna upp bladet i bunkern för att den feta sulan studsar upp och inte gräver ned sig under bollen. Är det något du upplevt?
Har precis skaffat en SM7 60D12 och tycker den funkar hur fint som helst i bunkern :)

Vad har du för bounce på din Johan?

Samma bounce. Det kanske är fel på tekniken... eller bunkern :D


Sent from my iPhone using Svensktgolfforum
Spelar samma LW. Fullkomligen älskar den. Från ruffen är grinden i kombination med den högre bouncen magisk!


Sent from my H4113 using Svensktgolfforum mobile app

Driver: Callaway XR - 9*
4wood: Callaway XR - 17*
Järn/DI Titleist tmb 3 - 20*
Järn: Titleist 714 CB 4-PW
Wedge: Callaway MD3 52/10, Titleist SM7 56/10M, Titleist SM7 60/12D
Putter: Odyssey white hot #1

Golf is fun!
DormyarningeKent
Inlägg: 28
Blev medlem: 07 aug 2018, 13:40

23 okt 2018, 20:04

Topplistor är alltid roliga och intressanta, senaste inlägget var några gamla modeller som fortfarande hänger med tekniken men nu är det vad som går längst och rakast som gäller.

Idag hade jag en väldigt trevlig fitting med en kund som hade järnklubbor som gick FÖR LÅNGT, låter knepigt jag vet. Kunden hade tagit sig till den nivån i sitt golfspel att han ville ha mer kontroll och mer spinn för att kunna kontrollera slagen och längden mer vilket jag tyckte var väldigt rimligt för han slog bollen väldigt bra och kunde på så vis behålla bollhastigheten. man glömmer lätt när man står i en simlulator att klubborna faktiskt skall användas på golfbanan och gå en viss längd och inte så långt som möjligt så man kan skryta på rangen eller klubbhuset hur långt man slår sin j7.

är ni nyfikna själva på vilka värden man skall kolla efter i en trackman så får ni det här, detta är alltså med en j7 som är mitten av setet
spinn: ca 7000 rpm
smashfactor: över 1.3
landang: 45-50 grader

åter till top 3 woods iår

1. ping G400, golfindustrins mest förlåtande och absolut den driver som säljer bäst vid utprovningar för mig. Visat sig väldigt bra för dem som är lite brantare i svingen. Förbättrat ljud mot sin föregångare men även tunnare träffyta som ger den något mer längd än den förra G modellen.

2. Callaway rouge, De två stavarna som callaway började med i epic var ju en succé och otroligt smart att få mer energi mot bollen istället för att tappa den uppåt och nedåt. Med rouge gjorde dem den mer lättspelad än epic så de drog plattade ut dem 460 kubikmeterna man får ha så vikten kom längre ner och bak. det är så den blev mer förlåtande. går otroligt långt.

3. Cobra F8, visat sig vara oerhört stabil då många gillar att den ger hög bollhastighet och förlåtande att det nästan blir tråkigt. Det jag gillade med F8 var att de gjorde något som aldrig gjort förut med träffytan. De CNC fräser varje träffyta och då blir varje del otroligt lika varandra vilket de inte blir om man har någon som hela tiden slipar för hand. och den som slipar har en tolerans nivå på hur tunnt han kan göra innan den blir för tunn och olaglig för spel men om man CNC fräser kan varje del göras exakt så tunn som är tillåtet och det är riktigt coolt och nördigt vilket jag gillar:)

vad har ni för favoriter?
Hoppas alla har en trevlig vecka
DormyarningeKent
Inlägg: 28
Blev medlem: 07 aug 2018, 13:40

26 okt 2018, 12:00

Hur skönt är det inte med en ledig dag under veckan och det skall tvättas,städas och göra alla måsten, det roligaste på hela dagen: betala räkningar. så njutbart och tillfredsställande :roll: ;) Hoppas ni har lite över till någon härlig weekend eller resa till varmare breddgrader.

Mellan alla måsten måste jag ju hålla mig uppdaterad med eventuella nyheter eller läsa på om något jag känner mig osäker eller nyfiken på. ett exempel är att jag nyss lärde mig mer och djupare om hur CG (center of gravity fungerar och var det sitter i olika modeller. Så jag tänkte ge er mina tips på var ni kan hitta bra recensioner av utrustning,bra träningstips och allmänt bra golf sidor enligt mig.


TXG tour experience, Fruktansvärt bra innehåll och otroligt kunniga på både fittings och klubbor. Ian är verkligen en förebild med vettiga funderingar och väldigt pedagogisk i hur han förklarar allt från skaft,vikter och modeller.

Rick Shiels, känd för de flesta på youtube och en av de bästa på att recensera klubbor och jag delar ofta hans tankar om utrustning.

Meandmygolf, Två riktiga trevliga "lads" som kommer med mycket innehåll och är klart störst vad gäller tips och lektioner. lite väl matchande kläder bara:)

Golfbox, en kille från Australien som tar ner golf lite på jorden och gör väldigt lättsamma och komiska recensioner av utrustning.

Vi får ju verkligen inte glömma våra svenska hårt jobbande youtubers som jag verkligen vill ska få mer utrymme i svensk golf.

Teeparty som har en väldigt trevlig kanal där de sitter och pratar tour golf,utrustning,resor och allt man kan tänka sig inom golf. Detta sänds live varje måndag kl 14.30 och på cmore under tisdagen kl 20 om jag inte minns fel.
MXPGolf.se är sveriges motsvarighet till meandmygolf där Max ger tips på sving,träning, utrustning och mycket mer och han är otroligt pedagogisk och vill verkligen att din golf skall bli bättre.

Två hemsidor som är är bra är Golfwrx där alla nyheter ofta dyker upp snabbast och även mygolfspy där det finns oändligt mycket artiklar om golfnörderi.

ps. jag tar inget ansvar om din bättre hälft tycker du spenderar för mycket tid på golfnörderi och för lite romantiska komedier:)

Ta hand om varandra och ha en trevlig helg
DormyarningeKent
Inlägg: 28
Blev medlem: 07 aug 2018, 13:40

08 nov 2018, 12:39

Nu är det äntligen dags att snacka lite skaft!
Finns det bra skaft? är dem för alla? skiljer något på lady,senior,regular,stiff,extrastiff?
vad passar för vem?

Frågorna är alltid många när man pratar skaft och alla har sina egna teorier och saker man läst.
Om ni läser på om ett speciellt skaft som tex klassiska True temper dynamik gold så står det att det skall launcha lågt och spinna lite. Det har nog faktiskt aldrig stämt när jag gör mina 500 fittings varje år. Vart jag vill komma med det är att man ska inte tro allt som står i tidningarna utan verkligen åka och göra en fitting istället och se vad som passar er bäst utifrån er sving och inte en robot som skafttillverkarna testar i.

Vilket skaft passar vem?
Jo man kan ofta utgå från att om du har lite lugnare tempo(oberoende på hastighet i klubban)
så kommer det högst troligt vara så att du gillar ett lättare skaft och om du har ett snabbt tempo med en snabb vändning på toppen då blir det ett tyngre skaft 8 gånger av 10.
Jag har tex långsamt tempo men svingar j7 i 86 mph så det som passade bäst och gav bäst resultat var grafit 75g men stiff flex för jag behöver vridstyvheten som ett stiffskaft kan ge mig.

Här nedan får ni ett hum om vad ni kan in och testa för flex och skaft
mph med j7:
60-70 lågt tempo 50-70 gram senior
60-70 högt tempo 70-90 gram senior/regular
70-80 lågt tempo 70-90 gram regular
70-80 högt tempo 100-120 gram regular
80-90 lågt tempo 80-110 gram stiff
80-90 högt tempo 115-130 gram stiff

Som ni ser jobbar vi mycket mer vad ett skaft väger och inte lika mycket flex för att det finns så oerhört många olika skaft i samma flex. Det kan alltså skilja
40 GRAM FRÅN ETT REGULAR TILL ETT ANNAT REGULAR. Låter lite men i golfens värld är det som avståndet mellan Europa och USA geografiskt alltså:)

Driverskaft tar vi i nästa inlägg, då blir det kickpunkter,vridstyvheter,balanspunkt,vikter och annat kul.

ps in och lyssna på Marcus Kinhult i svenskgolfs poddcast. och du, det finns inga bra och dåliga skaft. allt beror på vem som håller i vilket skaft. Dyrt skaft kan vara kass för någon och bättre för en annan.

Ta hand om varandra och svinga lugnt
Skriv svar