Svingit - Den pendlande golfaren

Dela med dig av din träning, ditt spel och golfliv! Kalla det blogg eller dagbok, du bestämmer!
Användarvisningsbild
svingit
Inlägg: 146
Blev medlem: 29 dec 2016, 13:42
Ort: Knivsta
Kontakt:

11 jan 2019, 15:54

MaxP skrev:
08 jan 2019, 07:42
svingit skrev:
Hur mycket är att komma ”för mycket” från något håll?
Har en club path på 6-10 grader inefrån och ut. Enligt Trackman är ett svingspår på 2 grader utifrån och in med järnen idealiskt.
Pro:n jag går oss tycker också att man bör ha mer rakt eller lite utifrån och in spår och sen jobba mot att liga så när noll som möjligt.
Varför valet att helt byta riktning på svingspåret och inte ”bara” kontrollera det genom att begränsa hur mycket inifrån du kommer?
För jag vill spela mitt standardslag mer rakt eller med en liten fade för att får bättre kontroll på slagen.

Pro:n tyckte att jag har en bra baksving, klubban framför händerna osv. Men det är när jag ska tillbaka mot bollen det blir knas.
Senaste träningen med pro:n så satte han en sån där swing path trainer med ett långt skumgummirör lite bakom siktlinjen/target line för att tvinga mig svinga framför den.
Jag hade ändå en club path på 5-6 grader inifrån. Så vi satte den ännu tuffare och då blev det lite bättre. Men då han tog bort den så var jag tillbaka i gamla svingspår igen.

* Jag "droppar" höger axel ner mot utsidan av höger fot och höften skjuts framåt i sidled mer än att rotera genom bollen.
* Klubban faller bakom kroppen pga höger arm faller bakåt (upplever det så iaf). Har märkt om jag flyttar höger armbåge lite mer ut
från kroppen (armbågen pekar lite mer utåt än inåt/ner) så upplever jag att det blir lättare hindra klubban att falla bakåt och få den framför kroppen vid nersvingen.

Ska besöka pro: sista helgen i januari för att sätta upp en plan för hur jag ska arbeta med svingen.
Jag kan hålla med om att upp emot 10 är ganska mycket men håller du dig runt 6 så har du ju en ganska enkel bollflykt därifrån. TrackMan har sin ”nolla” i svingspår från 0 och 2 grader inåt och utåt. Minns jag rätt så har du haft problem med ordentliga hookar ibland och då borde bladpositionen vara ännu mer intressant om spåret är någorlunda konsekvent, så hur var bladet?

Du som är lika golfintresserad som mig vet ju att det finns många duktiga golfare som spelar både draw och fade. Så jag förstår inte riktigt hur det kommer sig att en fade ger mer kontroll?

Jag förstår problemen du beskriver (ur en teknisk synpunkt) och dem kan absolut bidra till problem i svingen. Men det jag inte riktigt förstår (därav frågorna) är varför en så stor omläggning ska göras. Det blir oftast en intressant diskussion.Sent from my iPad using Svensktgolfforum
Har tänkt lite och kommit fram till att göra en så stor förändring i svingspår inte är optimalt. Utan det är bättre att fixa problemet och minska på in till ut spåret och krypa närmar nollan och skapa ett mer hanterbart svingspår. Typ 0-4 grader in/ut.
Klubb GolfUppsala | Hcp 11,4

Driver: Callaway Rogue 10.5°
Hybrid #3: TaylorMade R15 Rescue 19°
Järn: TaylorMade PSi, KBS Tour C-Taper 105 stiff
Wedgar: Cleveland RTX 3 50°, 54°, 58°
Putter: Odyssey White Hot RX 2-Ball V-line
Skriv svar