Slag från tee

Här snackar vi golfregler...
agolf
Inlägg: 2
Blev medlem: 19 okt 2019, 09:42

19 okt 2019, 09:51

Hej!

Har nyss tagit grönt kort och är lite osäker på en av reglerna ang slag från tee, skulle jag slå ut den Out of bounds så måste ja slå om från tee men slår ja ut i rött plikt område får jag droppa i sidled där bollen skar in och i flaggs linje på gult.

Min kompis som spelat ett tag säger jag måste slå om från tee om den skar ut i rött/gult pliktområde också?

Vem av oss har rätt? :lol:

Tack på förhand :D
JonWol
Inlägg: 129
Blev medlem: 29 maj 2017, 20:04

19 okt 2019, 10:10

Du har rätt :D
Vänsterspelare
Vallentuna GK
HCP: 15,9 Start 2019: 22, 2
WITB 2019:
Titleist 917 D3 9,5°
TM R15 FW-3 15° TM R15 H 19°
TM M4 2018 5-PW 2° upright
Mizuno S5 50°, Cobra F6 55°, Spalding 60°
Scott Cameron Futura 6M
Srixon Z-Star
agolf
Inlägg: 2
Blev medlem: 19 okt 2019, 09:42

19 okt 2019, 14:43

de gäller bara om man hittar bollen va? Om man inte hittar så måste man slå från tee igen, om man inte slog en provisorisk boll :roll:
stevvee
Inlägg: 1420
Blev medlem: 17 aug 2016, 08:12

20 okt 2019, 04:42

agolf skrev:de gäller bara om man hittar bollen va? Om man inte hittar så måste man slå från tee igen, om man inte slog en provisorisk boll :roll:
Kan ni konstatera att bollen försvann i hindret så får du droppa från hindret har jag för mig.
Driver: Callaway XR16
FW3 : Callaway XR16
Järn: Titliest AP2 718 4-P
Utility : Titleist T-MB 3
Wedgar: Titleist SM 7 50,54,60
Putter: Scotty Cameron newport 2,5
Boll: Titleist Prov1

Instagram : lord_stevvee , Stefanzgolf ihop med StefanL
Användarvisningsbild
Sandstream
Inlägg: 2364
Blev medlem: 22 jun 2014, 17:53
Ort: Bro Hof

21 okt 2019, 09:16

Som @stevvee redan nämnt behöver du inte slå om något slag om ni är överens om att bollen gick i hindret.
Detta gäller alla slag, inte bara utslag.

Bra att känna till är också att du får droppa i flagglinjen även på rött.
Niklas
Inlägg: 429
Blev medlem: 15 aug 2016, 11:30

21 okt 2019, 09:27

Det är en intressant fråga. Man får säga att den gick i pliktområdet om man är typ 95% säker. Kommer inte ihåg formuleringen exakt men jag tolkar som så.

Det här hålet har när jag spelat haft rött pliktomårde innan det blir OoB till vänster: https://www.caddee.se/klubb/golf-star/#lg=11169&slide=6 (bara kanske en meter)

Problemet är att hela nedslagsplatsen är blind och det finns inget torn att klättra upp i heller. Så om man missar vänster; hur vet man om man gick OoB eller i pliktområdet? Om man inte hittar bollen? Slå en provisorisk ifall den gick OoB alltid i detta fall trots att den kanske gick i pliktområde. Så blir i praktien en ny boll från tee.

Sen en annan sak med pliktområde. Hur vet man exakt var den skär linjen 10 meter upp i luften? Slår man en ny blir det "alltid" rätt. Men man förlorar ju oftast på det.
Hcp: ~12 Klubb: Björkliden GK (Golfstar Large)
stevvee
Inlägg: 1420
Blev medlem: 17 aug 2016, 08:12

21 okt 2019, 19:28

Niklas skrev:Det är en intressant fråga. Man får säga att den gick i pliktområdet om man är typ 95% säker. Kommer inte ihåg formuleringen exakt men jag tolkar som så.

Det här hålet har när jag spelat haft rött pliktomårde innan det blir OoB till vänster: https://www.caddee.se/klubb/golf-star/#lg=11169&slide=6 (bara kanske en meter)

Problemet är att hela nedslagsplatsen är blind och det finns inget torn att klättra upp i heller. Så om man missar vänster; hur vet man om man gick OoB eller i pliktområdet? Om man inte hittar bollen? Slå en provisorisk ifall den gick OoB alltid i detta fall trots att den kanske gick i pliktområde. Så blir i praktien en ny boll från tee.

Sen en annan sak med pliktområde. Hur vet man exakt var den skär linjen 10 meter upp i luften? Slår man en ny blir det "alltid" rätt. Men man förlorar ju oftast på det.


Är bollen överens om att den inte nått OoB utan att den försvann i pliktområdet så är det det som gäller är min uppfattning. Detsamma gäller ju OoB.

Samma sak när det gäller skärningspunkten, får brukar jag oftast ha ett riktmärke att utgå från och sedan fråga resten i bollen om vi kan vara överens om att skärningen var ungefär ”här”.
Driver: Callaway XR16
FW3 : Callaway XR16
Järn: Titliest AP2 718 4-P
Utility : Titleist T-MB 3
Wedgar: Titleist SM 7 50,54,60
Putter: Scotty Cameron newport 2,5
Boll: Titleist Prov1

Instagram : lord_stevvee , Stefanzgolf ihop med StefanL
Niklas
Inlägg: 429
Blev medlem: 15 aug 2016, 11:30

22 okt 2019, 07:08

stevvee skrev:
21 okt 2019, 19:28
Niklas skrev:Det är en intressant fråga. Man får säga att den gick i pliktområdet om man är typ 95% säker. Kommer inte ihåg formuleringen exakt men jag tolkar som så.

Det här hålet har när jag spelat haft rött pliktomårde innan det blir OoB till vänster: https://www.caddee.se/klubb/golf-star/#lg=11169&slide=6 (bara kanske en meter)

Problemet är att hela nedslagsplatsen är blind och det finns inget torn att klättra upp i heller. Så om man missar vänster; hur vet man om man gick OoB eller i pliktområdet? Om man inte hittar bollen? Slå en provisorisk ifall den gick OoB alltid i detta fall trots att den kanske gick i pliktområde. Så blir i praktien en ny boll från tee.

Sen en annan sak med pliktområde. Hur vet man exakt var den skär linjen 10 meter upp i luften? Slår man en ny blir det "alltid" rätt. Men man förlorar ju oftast på det.


Är bollen överens om att den inte nått OoB utan att den försvann i pliktområdet så är det det som gäller är min uppfattning. Detsamma gäller ju OoB.

Samma sak när det gäller skärningspunkten, får brukar jag oftast ha ett riktmärke att utgå från och sedan fråga resten i bollen om vi kan vara överens om att skärningen var ungefär ”här”.
Nej, det brukar ju lösa sig så. Men jag skulle bli väldigt osäker i dessa situationer om man spelade säg en H30-tävling. Har en bit kvar dit dock så behöver kanske inte oroa mig...
Hcp: ~12 Klubb: Björkliden GK (Golfstar Large)
stevvee
Inlägg: 1420
Blev medlem: 17 aug 2016, 08:12

22 okt 2019, 07:30

Niklas skrev:
stevvee skrev:
21 okt 2019, 19:28
Niklas skrev:Det är en intressant fråga. Man får säga att den gick i pliktområdet om man är typ 95% säker. Kommer inte ihåg formuleringen exakt men jag tolkar som så.

Det här hålet har när jag spelat haft rött pliktomårde innan det blir OoB till vänster: https://www.caddee.se/klubb/golf-star/#lg=11169&slide=6 (bara kanske en meter)

Problemet är att hela nedslagsplatsen är blind och det finns inget torn att klättra upp i heller. Så om man missar vänster; hur vet man om man gick OoB eller i pliktområdet? Om man inte hittar bollen? Slå en provisorisk ifall den gick OoB alltid i detta fall trots att den kanske gick i pliktområde. Så blir i praktien en ny boll från tee.

Sen en annan sak med pliktområde. Hur vet man exakt var den skär linjen 10 meter upp i luften? Slår man en ny blir det "alltid" rätt. Men man förlorar ju oftast på det.


Är bollen överens om att den inte nått OoB utan att den försvann i pliktområdet så är det det som gäller är min uppfattning. Detsamma gäller ju OoB.

Samma sak när det gäller skärningspunkten, får brukar jag oftast ha ett riktmärke att utgå från och sedan fråga resten i bollen om vi kan vara överens om att skärningen var ungefär ”här”.
Nej, det brukar ju lösa sig så. Men jag skulle bli väldigt osäker i dessa situationer om man spelade säg en H30-tävling. Har en bit kvar dit dock så behöver kanske inte oroa mig...
Någon/några måste vara domare och vilka är bäst på att döma situationen, dom i bollen? Ensam spelare? Eller extern domare som ej sett situationen?
Svaret är enkelt, medspelare och vid osäkerheter med hjälp utav extern domare.

Viktigast tycker jag är som sagt att man får ok från någon i bollen för det är ett kvitto på att vi är överens.
Driver: Callaway XR16
FW3 : Callaway XR16
Järn: Titliest AP2 718 4-P
Utility : Titleist T-MB 3
Wedgar: Titleist SM 7 50,54,60
Putter: Scotty Cameron newport 2,5
Boll: Titleist Prov1

Instagram : lord_stevvee , Stefanzgolf ihop med StefanL
Användarvisningsbild
Sandstream
Inlägg: 2364
Blev medlem: 22 jun 2014, 17:53
Ort: Bro Hof

22 okt 2019, 08:48

stevvee skrev:
22 okt 2019, 07:30
Viktigast tycker jag är som sagt att man får ok från någon i bollen för det är ett kvitto på att vi är överens.
Samma här!
Är någon osäker på vart bollen landat efter ett utslag så bestämmer vi tillsammans om det är okej att droppa vid hindret om vi inte hittar bollen eller om man ska slå en ny från tee.

Sen brukar vi använda oss av uttrycket "Det är inte VM direkt" vilket förenklar många regelsituationer under sällskapsrundor.
Skriv svar